29 List

Gołąbki z kapusty włoskiej z farszem z mięsa, komosy ryżowej i warzyw

Propozycja klasycznego polskiego dania troszkę inaczej...

Farsz do gołąbków: 
*mielone mięso drobiowe (opcjonalnie) ok 200-250g,
*komosa ryżowa ok. 50 g (przed gotowaniem),
*pieczarka Portobello 3-4 szt.,
*papryka czerwona 1/2 szt., żółta 1/2 szt.,
*cebula 1 mała sztuka,
*sól, pieprz, majeranek , czarnuszka

Wykonanie: Pieczarki, paprykę i cebulę pokroić w kostkę i poddusić na patelni. Komosę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Składniki wymieszać z surowym mielonym mięsem.
Główkę kapusty włoskiej zanurzyć w garnku z wrzącą wodą i po kolei zdejmować liście, w które następnie zawijać farsz. Gołąbki gotować w bulionie lub sosie pomidorów.
 

Smacznego!

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ
Agata Jarnuszewska - ZnanyLekarz.pl